Doprava ZDARMA při nákupu nad 2 500 KčVíce informací
Potřebujete poradit? Volejte +420 605 185 000

Příběh jménem Terrys: To je maso!

Kdo jsme? Především milujeme maso. A baví nás dělit se o tuto vášeň s vámi. Zásobujeme restaurace, hotely, řeznictví i domácnosti. Chceme být vaším zkušeným společníkem. Máme vlastní farmu, výrobní areál, prodejnu v Praze, nový e-shop a mnoho dalších plánů.

2010

Vezeme vám vůni Jižní Ameriky

Náš příběh se začal psát v roce 2010. Právě tehdy se dala dohromady skupina nadšenců, gurmánů a profesionálů. Chtěli jsme českým fajnšmekrům dopřát prvotřídní vyzrálé steakové maso z kontinentu, který je jím proslaven. A tak jsme se pustili do dovozu výborných steaků z Jižní Ameriky. 

2013

Výrobna v Liberci

Netrvalo dlouho a čím dál více jsme zásobovali místní masný průmysl a gastro. Rok 2013 se pojí s koupí výrobního areálu v Liberci. Právě tam maso balíme.

2014

Sen o vlastní farmě

Začali jsme na argentinských a uruguayských pastvinách, ale stále více nás lákalo najít místo v Čechách, kde bychom to mohli ještě více rozjet. Navštívili jsme hned několik farem, kde jsme chtěli chovat vlastní býky. Žádná ale nevyhovovala našim představám. Jednou z posledních nadějí byla krásná a zažitá farma BOCUS v Letohradu. Čistý vzduch Orlických hor nám učaroval.

Dnes tam máme 65 hektarů úrodné půdy, na kterých pěstujeme a sklízíme plodiny. Na vlastní granulační lince mícháme speciální krmné směsi. Naše zvířata jsou pak zdravá, klidná a přibírají na svalech bez jakékoliv potřeby hormonálních doplňků. Maso z naší vlastní porážky zpracováváme buď přímo na místě nebo putuje do naší bourárny v Liberci. Tam zraje čtrnáct dní na kosti, než se dále zpracovává.

2015

Naše pýcha - Letohradské chmelové prasátko

To, co nám dělá velkou radost, je malochov Letohradského chmelového prasátka. Pašíky totiž krmíme speciálně vyvinutou směsí, kde jsou základem opět plodiny sklizené na našich vlastních polích. K nim přidáváme speciální chmelovou složku. Bohatě obsažené minerální látky a vláknina přímo ovlivňují kvalitu masa. To je pak pevné, voňavé a svou chutí vás vrátí ve vzpomínkách o několik desítek let zpátky. Tedy do doby, kdy zvířata ještě rostla přirozeně, bez hormonů a dalších přípravků.

2016

Bez zvěřiny by to nešlo

Svoji působnost jsme rozšířili i o zpracování prvotřídního zvěřinového masa. I to je samozřejmě vynikající, a tak jsme nechtěli, aby v naší nabídce chybělo. Vykupujeme ho od státních organizací spravujících lesy po celém Česku.

2017 - a dál?

Máme smělé plány  

V současnosti zaměstnáváme ve výrobě a obchodu zhruba 100 lidí. Provozujeme 2 masné výroby s celkovou kapacitou přesahující 1000 tun masa a uzenářských výrobků ročně. V Praze nás najdete na dobré adrese: Vinohrady - Italská 17. Naše tamní řeznictví a uzenářství je vám k dispozici. Síť vlastních prodejen hodláme v rámci skupiny rozvíjet dál. Plánujeme mít až třicet vlastních prodejen, kde chceme nabízet hlavně naše vlastní výrobky. Prodáváme Letohradské chmelové prasátko, hovězí maso z našich býků, českou zvěřinu pocházející z volně žijících zvířat, bio masa z českých bio chovů, ryby, drůběž a samozřejmě spoustu uzenin. Z Liberce provozujeme také náš řeznický e-shop.

Mimochodem, vyrábíme si elektrickou energii na kogenerační jednotce, malé vodní elektrárně a fotovoltaice na střechách našich budov v Letohradě.

Za 7 let se toho změnilo hodně, ale jedno zůstává - jsme skupina nadšenců, gurmánů i profesionálů, pro které je kvalita, chuť a vaše spokojenost na prvním místě.