Potřebujete poradit? Volejte +420 605 185 000

Srnčí kýta marinovaná v červeném víně se skořicí

Autor: Tým Terrys
Hlavní jídla

Marinovaní pomůže zvěřině uvolni všechny chutě. Tento recept si sice musíte připravit 24 hodin dopředu, ale výsledek bude stát určitě za to.

Ingredience

Co budete potřebovat? 

  • 1 kg srnčí kýty
  • 1 ks  větší mrkve
  • 1 ks  velké cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 lžíce  bramborového škrobu
  • 100 g  másla
  • 4 lžíce řepkového oleje

Na marinádu

  • 500 ml červeného vína
  • 1 ks  cibule
  • 3-4 stroužku česneku
  • 10 kuliček  jalovce
  • 1 snítka  rozmarýnu
  • 5 lístků  šalvěje
  • 1 ks celé skořice
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky  mletého pepře

Jak na to? 

Maso nakrájejte na malé medailonky a dejte do mísy, zalijte vínem, přidejte nakrájenou cibuli, najemno nakrájený česnek, jalovec, skořici, šalvěj, rozmarýn, sůl a pepř.

Promíchejte přikryjte a nechte marinovat alespoň 24 hodin v chladu, občas promíchejte.

Očištěnou mrkev, cibuli a celer nakrájejte a orestujte na oleji, zalijte skleničkou marinády a povařte do změknutí zeleniny.

Pak omáčku propasírujte, přidejte bramborový škrob a povařte 5 minut.

Srnčí medajlonky vyjměte z marinády a na másle opečte doměkka. Podáváme jemně přelité omáčkou, doporučná příloha: šťouchané brambory, nebo špekový knedlík. Nechte si chutnat! A na facebooku se s námi můžete podělit o své zkušenosti. Když nám pošlete svoje fotky, rádi je nasdílíme.

Kýta
Chlazené
550 Kč
Detail