· kančí kýta (možno i kýta jiné zvěřiny - jelen, daněk, srna)
· slanina
· mrkev
· petržel
· celer
· cibule
· červené suché víno
· velmi silný šípkový čaj
· celý pepř
· nové koření
· bobkový list
· jalovec
· špetka tymiánu
· šípkový džem
· olej
· lžíce másla
· vývar nebo voda
· sůl
Jak na to?
Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem.
Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření.
Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.
Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc - podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.
Dobrou chuť :-)