Postup přípravy vysokého roštěnce / rib eye steaku za použití reverzní metody a to ve dvou variantách - gril / gril a trouba / gril.
Připravili jsme si pro vás ukázku dvou variant - První za použití keramického grilu od začátku do konce. V druhé variantě jsme využili klasickou pečící troubu. Ideální pro milovníky steaků, kteří nemají při ruce klasický sofistikovaný grill. Oba steaky jsme pak finalizovali v grilu, který lze v případě nutnosti nahradit maximálně rozehřátou pánví - ideálně litinovou, nebo titanovou, které mají nejlepší vlastnosti pro přenos tepla.
Postup reverzní metody spočívá v počáteční nízké teplotě přípravy, ideálně v rozmezí 110-120°C, s cílem dosažení interní teploty steaku 43-48°C dle požadovaného finální stupně propečení. A následném, velice prudkém, ale krátkém grilování, při kterém získáme finální vzhled grilovaného steaku.
Tato metoda má za cíl rovnoměrné propečení celého steaku, obrovskou šťavnatost v každém
soustu a fantastický vizuální efekt na řezu. Příprava je velice jednoduchá a výsledek je téměř zaručen.
Nutné použití teplotní sondy pro kontrolu stavu propečení.
Detailní popis krok po kroku pro opravdové začátečníky. Pokud jste již
pokročilí, načerpejte z článku jen to, co vás zajímá.
Extra vysoké steaky Rib eye / vysoký roštěnec - rádi vám je v této velikosti připravíme. Pokud budete mít zájem, napište nám prosím do poznámky u objednávky.