Potřebujete poradit? Volejte +420 605 185 000

Marinování

Technika, díky které můžete vykouzlit zázraky. Ve francouzském slovníku byste našli slovo „marinade" - a právě z něj vychází český pojem marinovat a marináda.

Prakticky vzato to znamená naložit maso nebo třeba i zeleninu a sýry do směsi aromatických látek a tekutin. Činí se tak na delší dobu, aby vše dostatečně nasáklo vůní, kterou chceme docílit. Výsledek? Maso či další potraviny mají lepší chuť a jsou také měkčí a křehčí. Samostatnou kapitolou a doslova alchymií jsou samozřejmě jednotlivé marinády a jejich složení.

 Obvykle jde o mix oleje, octa či vína a také různých druhů koření. Do těch se maso ukládá a také se jim potírá během pečení, grilování či dalších úprav. Fantazii se meze nekladou - marinovat můžete mnoho druhů masa. Ať už se ho chystáte strčit do trouby nebo na rošt či třeba smažit na pánvi.

vhodné maso
Nejlepší maso na marinování
  • Vepřové
Ceska republika
Panenka
Chlazené
259 Kč
Detail