Marinovaní pomůže zvěřině uvolni všechny chutě. Tento recept si sice musíte připravit 24 hodin dopředu, ale výsledek bude stát určitě za to.
Jak na to?
Maso nakrájejte na malé medailonky a dejte do mísy, zalijte vínem, přidejte nakrájenou cibuli, najemno nakrájený česnek, jalovec, skořici, šalvěj, rozmarýn, sůl a pepř.
Promíchejte přikryjte a nechte marinovat alespoň 24 hodin v chladu, občas promíchejte.
Očištěnou mrkev, cibuli a celer nakrájejte a orestujte na oleji, zalijte skleničkou marinády a povařte do změknutí zeleniny.
Pak omáčku propasírujte, přidejte bramborový škrob a povařte 5 minut.
Srnčí medajlonky vyjměte z marinády a na másle opečte doměkka. Podáváme jemně přelité omáčkou, doporučná příloha: šťouchané brambory, nebo špekový knedlík. Nechte si chutnat! A na facebooku se s námi můžete podělit o své zkušenosti. Když nám pošlete svoje fotky, rádi je nasdílíme.