Potřebujete poradit? Volejte +420 605 185 000
Tento produkt je vhodný na:
Steaky
Burgery
Smažení
Pečení
Vaření
Grilování
Dušení
Uzení
Bezlepkové

Srnčí kýta

Kýta

LIBOVÁ ZÁLEŽITOST NA ŘÍZKY NEBO ŠPIKOVÁNÍ
Kýta je na zadní čtvrti. Jde o největší soubor svalů, který se skládá z vrchního šálu, spodního šálu, ořechu, válce a květové špičky. Vzhledem k tomu, že srnka je spíše malá, obvykle se v tomto případě maso nedělí a zůstává jako jeden kus. Kýta obsahuje velmi málo tuku, je hezky začištěná. Jakmile na ní spočine náš zrak, vidíme libové maso. Určitě se nezmýlíte, pokud ji pořídíte na přípravu řízků, dušení, špikování nebo pečení vcelku. (více)

Původ: Česká republika
Velikost kusu: 1,5 Kg
Dostupnost: dle aktuální zásoby
Trvanlivost: 14 dnů
Chlazené
Vyberte množstvi
600g
1kg
celý kus
489 Kč
/ 1 kg
Cena je uvedena s DPH
Přidat do košíku
*Cena je orientační z důvodu možné odchylky při porcování masa řezníkem.
Dopravu realizujeme z vlastních zdrojů i smluvními partnery, více o dopravě a platbě naleznete zde.

Příběh masa

Srnčí maso má velice jemnou strukturu, je křehké a téměř bez tuku. I z toho důvodu se maso skvěle hodí, držíte-li dietu. Pro tento kousek masa je typycká červeno-hnědá barva. Chuť je velice jemná a provonělá bylinkami a plody, kterými se zvěř živí.

Naše zvěřina je převážně z lesů severních Čech (Jizerské hory, Krkonoše a podhůří Lužických hor). Zpracována ve vlastním zpracovatelském závodu. Maso prochází trojitou veterinární kontrolou, která v každé fázi zabezpečuje perfektní a bezpečnou kvalitu zvěřinového masa na váš stůl.