Srnčí steaky jsou výborná záležitost na gril. Vyzoušejte náš recept a určitě budete spokojení.
Jak na to?
Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Smícháme jej se sáčkem koření na zvěřinu, přidáme lžíci oleje a promícháme.
Kýtu rozdělíme na jednotlivé svaly. Ty nakrájíme příčně na 2 cm plátky. Srnčí steaky jemně naklepeme z obou stran obrácenou stranou nože a vydatně potřeme směsí koření.
Připravené maso necháme v lednici přes noc uležet. Druhý den, na rozpálené grilovací pánvi s olejem, nebo na rozpáleném grilu pečeme steaky 4 minuty z jedné i druhé strany. Tak budou medium.
Pokud je chceme více propečené, necháme je o minutu nebo dvě déle (well done). Pokud je chceme krvavé (rare), dobu restování zkrátíme.
Srnčí steaky ihned podáváme, doporučená příloha: pečené brambory, nebo krokety. Můžeme přelít výpekem z pánve.
Omyté a osušené maso potřeme česnekem a opepříme. Necháme půl hodinky odležet. Mezitím si připravíme pekáček. Na dno dáme nakrájenou cibuli a jablko na plátky. Nakonec přidáme beraní rohy.
Položíme maso, které jsme osolili. V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme. Přidáme sádlo, posypeme slaninou a pekáček přikryjeme.
Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů, a to přibližně 2 - 2,5 hodiny. Maso musí být úplně měkké. Během pečení maso poléváme výpekem.
Ideální příloha: šťouchané brambory
Nechte si chutnat! A na facebooku se s námi můžete podělit o své zkušenosti. Když nám pošlete svoje fotky, rádi je nasdílíme.