Potřebujete poradit? Volejte +420 605 185 000

Tatarák podle Terrys Steak

Autor: Tým Terrys
Hlavní jídla

Připravili jsme jednoduchý návod, jak si připravit výborný tatarák. Přidali jsme i tip od našeho Lukáše na to, jak si jedonduše doma tatarák namlet bez toho, abyste museli vytahovat a čistit mlýnek na maso. Pokud ani naši metodu nebudete chtít využít, tak není problém se zastavit u nás na Italské a my vám tatarák podle vašich představ nameleme.

Ingredience
  • 500g hovězí svíčkové, nebo rump steaku
  • kečup
  • Worcesterová omáčka
  • Horčice
  • Na jemno nakrajena cibule
  • 1 žloutek
  • Červená paprika
  • Drcený kmín
  • Sůl, pepř

U nás zakoupené maso Vám na požádání nameleme, zavakuujeme, ale doporučujeme do 24 hodin spotřebovat.

Pokud však potřebujete tatarský biftek připravovat až za několika dní, zakupte maso v celku a my vám dáme skvělý tip, jak maso na “tatarák” velice jednoduše a rychle připravit bez námahy.

Potřebovat budete tyčový mixér s nádobou na sekání ořechů/ bylinek. Maso nakrájejte na menší kousky, vložte do nádoby (ale vždy v menším množství, a akci opakujte), připojte mixér, uchopte obě části do rukou a použitím pulsního režimu spínání a současného “protřepávání / šejkrování” maso nasekejte. Připravujte v několika kratších frekvencích, aby se maso nezahřálo. Stav vizuálně kontrolujte a můžete si takto připravit hrubost přesně podle své chuti. Pro hrubší výsledek méně frekvencí, pro jemnější až pastovitý více frekvencí.

Hotové nasekané maso průběžně vkládejte do misky, až máte celé množství hotové, můžete začít přidávat všechny ingredience. Průběžně ochutnávejte a podle potřeby můžete přidávat, až docílíte vyhovující chuti. Následně nechte v lednici proležet. 


Rump
Chlazené
649 Kč
Detail
Svíčková
Chlazené
950 Kč
Detail
Rump
Chlazené
649 Kč
Detail
Svíčková
Chlazené
1090 Kč
Detail
Rump
Chlazené
599 Kč
Detail