Doprava ZDARMA při nákupu nad 2 500 KčVíce informací
Potřebujete poradit? Volejte +420 605 185 000
Zobrazit další články
15.12.2019

Srnčí maso

Autor: Tým Terrys
Poznáváme zvěřinu

Čerstvá, chlazená zvěřina od TERRYS - vychutnejte si s námi fantastickou chuť tohoto čistě přírodního masa. Naše zvěřina je volně žijící a pochází z lesů Kokořínska, kde žije svobodně na mnoha hektarech půdy, kterou spásá, živí se i výhonky a mnoha lesními plody. Kdo chce tedy zdravé přírodní maso, zvěřina je ta správná volba. Vyznačuje se zajímavou chutí, nízkým obsahem cholesterolu, což má příznivý vliv na naše zdraví a nízký obsah tuku a kalorií udržuje naše tělo v rovnováze.

Image 0 Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Jednotlivé řezy jsou spíše menší velikosti, vychází to z celkové anatomie tohoto malého druhu zvěře.

Nejoblíbenějším řezem je zpravidla kýta, která se převážně připravuje na kořenové zelenině a červeném vínu, popřípadě se šipkovou omáčku. Nesmíme opomenout ani srnčí guláš, který je obvykle připravován ze srnčího krku, kližky a většinou i plece. Je to dáno především tím, že tyto řezy bývají obvykle tak malé, že jejich využití pro větší gastronomii je nevýznamné. Pouze plec se v případě většího kusu dá použít podobně jako kýta, její jednotlivé svaly, jsou však o poznání menší. Výtečné je z plece také srnčí ragů. Posledními využitelnými řezy je srnčí hřbet s panenkou, které jsou opravdovou delikatesou. Hodí se na minutkou úpravu v podobě medailonků, svíčková se připravuje v celku, jelikož mnohokráte není větší než palec statného muže. 

Související produkty

Ceska republika
Hřbet
Mražené
620 Kč
Detail
Ceska republika
Krk
Mražené
299 Kč
Detail
Ceska republika
Kýta
Mražené
489 Kč
Detail
Ceska republika
Směsi
Mražené
229 Kč
Detail
Ceska republika
Plec
Mražené
359 Kč
Detail